volg ons via twitter facebook
Deze zomer is de bieb gewoon open! Ook gaan Digicafé en Klik & Tik gewoon door:

Workshop Scratch Junior

vrijdag 6 oktober 2017 - Bibliotheek

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert een workshop Scratch Junior voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Met de app Scratch kunnen animaties, verhalen en spelletjes gemaakt worden op een tablet of iPad. Het is de bedoeling dat de kinderen hun eigen tablet of iPad meenemen met daarop de app ScratchJr.

 

Tijdens de workshop leren de kinderen stap voor stap programmeren met Scratch Junior, zoals een achtergrond ontwerpen, figuurtjes invoegen en laten bewegen, dansen en zingen, de eigen stem en geluiden toevoegen en nog veel meer.

Programmeren, onder andere met Scratch Junior, leert kinderen creëren in plaats van consumeren. Door aan de slag te gaan met Scratch Junior leren kinderen creatief en logisch denken, krijgen ze ruimtelijk inzicht, en een probleemoplossend vermogen. Ook leren ze structureren en samenwerken.

 

De workshop is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en is in de herfstvakantie op donderdagochtend 19 oktober van 10.30 uur tot 12.00 uur bij de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek. De toegang is gratis. Aanmelden voor 16 oktober bij de Bibliotheek.