volg ons via twitter facebook
Volgende week woensdag gaan we stijldansen in de Breehoek! Komt u ook? 💃🕺

Voorlezen met Augmented Reality: Boet de beer in de bieb

maandag 25 februari 2019 - Bibliotheek

Op vrijdagmiddag 8 maart wordt in de Bibliotheek Scherpenzeel het verhaal over ‘Boet de beer’ voorgelezen. ‘Boet de beer’ is een prachtig prentenboek met een bijbehorende app voor tablet en smartphone. Een bijzondere ervaring voor jong en oud!

 

Met Boet de Beer wordt gebruik gemaakt van Augmented Reality (AR) om de wereld uit het prentenboek virtueel tot leven te wekken. Als je de prenten scant met een tablet of smartphone word je letterlijk Boets wereld ingetrokken en verandert je omgeving ineens in een winters bos. Daar kun je doorheen wandelen en leuke spelletjes spelen. De app kan gratis worden gedownload in verschillende app stores, maar kan niet worden gebruikt zonder het prentenboek.

 

Peuters en kleuters zijn samen met hun ouders/verzorgers van harte welkom om te komen luisteren naar het verhaal van Boet de Beer. Na afloop van het verhaal kunnen de kinderen zelf Boets wereld ontdekken. Neem een tablet of smartphone mee met daarop de gratis app ‘Boet de beer’.  De Bibliotheek heeft ook een iPad die de kinderen mogen gebruiken.

 

De middag is op vrijdag 8 maart om 14.30 uur in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel.