Van de Beek en Duinkerke eerste winnaars van 2020 bij T.V.S.

maandag 27 januari 2020 - TVS

Maandag 13 januari werd bij tafeltennisvereniging T.V.S. het jaar 2020 begonnen met het traditionele mix-toernooi. Dit toernooi maakt ook deel uit van het Van Braak Accountants toernooicircuit waarbij naast de dagprijzen ook punten zijn te verdienen voor de titel Speler van het jaar. Tijdens dit toernooi, wat al jaren een goede voorbereiding is op de naderende voorjaarscompetitie, wordt er gespeeld volgens de normale regels. De opzet was hetzelfde als vorig jaar, want ook nu waren de deelnemers verdeeld in verschillende groepen waarin telkens een vrije loting was toegepast voor de vier rondes die werden gespeeld.

tvsmix20jBij de jeugd kon de winnaar van de vorige twee edities, Lars van Bruchem, niet voor de derde keer de winst pakken. Hij moest nu genoegen nemen met de 10e plaats. De winnaar van de gouden medaille werd Rowan Duinkerke, die vier overwinningen behaalde en alleen een game verloor tegen Joelle Bochem en Mart Hek. De winnaar van de zilveren medaille was Mark Hartog, die ook viermaal won in de eerste groep en daarmee HarmJan van den Herik nipt voor bleef, de bronzen medaille was voor Emiel Lagerweij die in de tweede groep als beste eindigde.

tvsmixsBij de senioren was de titel vacant en het was Jan van de Beek die de toernooiwinst pakte door alle vier zijn partijen te winnen, en daarbij alleen tegen Erik van de Wetering en Erwin Oussoren een game verloor. De andere prijswinnaars waren Mike Opendorp, die in groep twee alleen een nipte 3-2 nederlaag leed tegen Nico Wallet, hetgeen voldoende bleek om Gerrit Barten net voor te blijven. In groep drie ging de winst naar Leen van de Wetering, die dankzij een 3-2 overwinning op Ellard de Voogd in de laatste ronde net een punt meer scoorde dan Martin Veenendaal.

Het volgende toernooi van het Van Braak Accountants toernooicircuit (het vierde) zal plaatsvinden na afloop van de competitie, dit zal een dubbeltoernooi zijn.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond in Kulturhus de Breehoek. Voor meer nieuws en informatie over T.V.S. kunt u terecht dan op www.tvsnetpost.nl.