volg ons via twitter facebook
Op zaterdag 7 december organiseert Tafeltennisvereniging Scherpenzeel (T.V.S) een toernooi voor tafeltennissers uit…

Theatervoorstelling over dementie groot succes

woensdag 21 februari 2018 - Algemeen

Op woensdag 14 februari vond een grote theatervoorstelling plaats in Kulturhus de Breehoek. Greta van Donselaar, Steunpunt Scherpenzeel, Steunpunt Renswoude en Sociaal Team Woudenberg hebben in een gezamenlijk initiatief samen met de Breehoek het stuk ‘Dag Mama’ naar Scherpenzeel gehaald.

 

De aangrijpende muziektheatervoorstelling was met 299 bezoekers praktisch uitverkocht. Het stuk, geschreven om kijkers handvatten, inzicht maar vooral ook steun te geven in de omgang met een dementerende, was in 2 delen opgedeeld. In het eerste deel speelden de acteurs scenes na uit de wereld van een dementerende moeder, dochter, en een zorgprofessional in een verpleeghuis.

Het tweede – interactieve – deel werd gebruikt om de scenes uit het eerste deel uit te diepen en toe te lichten, en de kijker alternatieven te bieden in de omgang met deze ziekte.

 

Naast dat bezoekers een spiegel werd voorgehouden werd er ook een kijkje gegeven in de belevingswereld van zowel zieke als verzorgende. De voorstelling was een indrukwekkende eyeopener, en tijdens de afsluitende borrel is nog lang nagepraat bij de diverse zorginstellingen die zich in de Theaterzaal presenteerden.

 

IMG-20180215-WA0001 IMG-20180215-WA0008