volg ons via twitter facebook
Dit jaar bestaat Set Up '69 maar liefst 50 jaar! Ter ere van dit jubileum krijgen verschillende jeugdteams op zater…

Spelen met je baby of peuter tijdens Boekstart-ochtend

dinsdag 11 september 2018 - Bibliotheek

De BoekStart-ochtend van september, georganiseerd door de Bibliotheek Scherpenzeel, staat in het teken van samen spelen. Ouders en/of verzorgers zijn samen met hun kindje(s) van harte welkom in Kulturhus de Breehoek.

 

De Boekstart-ochtend wordt gestart met koffie en limonade in de Bibliotheek. Daarna mogen de kinderen samen met hun ouders/verzorgers in de sportzaal spelen met speelgoed van Speel-o-theek de Speelvallei en allerlei andere speelattributen.

 

Spelen gaat bij de meeste kinderen vanzelf, met bijna niets kunnen ze heerlijk spelen en vooral jonge kinderen kunnen nog helemaal opgaan in hun spel. Maar spelen is ook iets heel belangrijks. Kinderen leren op verschillende vlakken enorm veel van spelen. Spelen is goed voor de ontwikkeling van de motoriek, goed voor de cognitieve ontwikkeling (het kunnen opnemen en verwerken van kennis en informatie) en goed voor de sociale ontwikkeling.

 

BoekStart is een programma dat het lezen met jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een grotere woordenschat hebben.

 

De BoekStart-ochtend is op maandag 17 september, van 10.30 uur tot 11.30 uur, in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De entree is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig.