Mark en Van den Herik winnaars op Dubbeltoernooi

maandag 18 juni 2018 - TVS

Op maandag 4 juni werd bij Tafeltennisvereniging Scherpenzeel een “Dubbeltoernooi” gespeeld, dat deel uit maakt van het Van Braak Accountants toernooicircuit. Naast de eer van de overwinning en de dagprijzen waren er ook nog punten te verdienen voor de titel Speler van het Jaar.

Zowel door de jeugd als door de senioren werden eerst een aantal rondes gespeeld, om twee gewonnen games, alvorens te komen tot de beslissende finaleronde waarin werd gespeeld volgens het best of five principe. Na elke speelronde vond er volgens schema een verschuiving plaats waardoor er teams ontstonden in een nieuwe samenstelling.

Bij de jeugd was de opkomst laag, hetgeen waarschijnlijk kwam door de start van de vierdaagse op dezelfde avond. De vier spelers die wel aanwezig waren streden in wisselende samenstelling tegen elkaar. Lars van Bruchem en HarmJan van den Herik waren samen met 11/3, 11/5 en 11/2 duidelijk te sterk voor Emiel Lagerweij en Justin Legemaat. HarmJan won ook zijn overige twee partijen waardoor hij met 7 punten op de eerste plaats eindigde. Lars was met 5 punten de nummer twee en Emiel en Justin eindigden beiden met 3 punten gelijk, dankzij een beter puntensaldo pakte Justin de derde plaats. Alle winnaars kregen een bijbehorende medaille.

Bij de senioren moest in de eerste ronden bij meer dan de helft van de partijen een beslissende game worden gespeeld waarin de verschillen soms erg klein waren. Zo boekten in de eerste ronde Erik Valkenburg en Niels Harinck een mooie overwinning op het duo Hans Mark / Niek Wisse, later zou blijken dat dit de enige nederlaag was van Hans. Ook de overwinning van Bart van Vugt en Gerrit Barten in de vijfde ronde op het koppel Serge Hoek / Wilco Nieuwenhuizen was een belangrijke.

In de finale ronde wisten Hans Mark en Gerrit Barten met 3-0 te winnen van Bart van Vugt en Gerard van Deelen, waardoor de eindoverwinning terecht kwam bij Hans en Gerrit beslag legde op de tweede plaats. De derde plaats was voor Niek Wisse die in de laatste ronde aan de zijde van Nico Wallet met 3-0 won van Wilco Nieuwenhuizen en Niels Harinck..

Het laatste toernooi van het Van Braak Accountants toernooi-circuit (het “Afsluitingstoernooi”) zal plaatsvinden op maandag 2 juli.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond in “de Breehoek” om een balletje te slaan. Meer nieuws over T.V.S. vindt u op www.tvsnetpost.nl.