volg ons via twitter facebook
Tot en met augustus is er een tentoonstelling in De Bibliotheek Scherpenzeel, met daarin de werken van Glas Passie…

Geurtsen en Daudey winnaars Afsluitingstoernooi

woensdag 28 juni 2017 - TVS

Op maandag 26 juni gingen de tafeltennissers van T.V.S. voor de laatste keer dit seizoen (maandag 3 juli is er nog wel een “uitlooptraining”) de strijd met elkaar aan tijdens het zogenaamde “Afsluitingstoernooi”. Op dit toernooi, welke het laatste was van het “Van Braak Accountants toernooicircuit”, werd zowel door de jeugd als door de senioren in een vijftal ronden gestreden om de punten.

 

Er werden wedstrijdjes gespeeld in een zevental disciplines, waaronder het dubbelspel en het enkelspel in vier vormen (met onder andere halve tafels en het dobbelsteen mikken). De meeste hilariteit leverde opnieuw het “vierkant spel”op, waarbij telkens vier spelers tegelijk tegen elkaar uitkwamen en allen een tafelhelft verdedigden, hetgeen soms tot vermakelijke rally’s leidde. Ook het met drie spelers “dubbelen” op een verlengde tafel vereiste de nodige concentratie.

 

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld kon de einduitslag worden bekend gemaakt. Bij de jeugd ging de eerste prijs naar Jonathan Daudey, die in de laatste ronde een belangrijke zege behaalde door met 3-0 te winnen op de halve tafel tegen Ruben Pater. De tweede prijs ging naar HarmJan van den Herik vanwege een goed resultaat in de laatste ronde enkelspel, waarin hij met 3-0 won van Pieter Barten. De derde prijs ging naar Ruben Pater. Alle prijswinnaars ontvingen een medaille.

 

Bij de senioren was het Elbert Geurtsen die de eerste plaats opeiste. Hij speelde een gedegen toernooi, maar had geluk dat hij in de voorlaatste ronde op het laatst nipt, door een goed vallende dobbelsteen, met 18-16 won van Sjaak van Vugt. De tweede plaats was net als vorig jaar voor Erwin Oussoren, die met eenmaal gamewinst in het vierkantspel net te weinig scoorde voor de eindoverwinning. Bart van Vugt legde beslag op de derde plaats. Alle winnaars ontvingen een enveloppe met inhoud.

 

Aan het einde van de prijsuitreiking werden de T.V.S. “spelers van het jaar” bekend gemaakt. Bij de jeugd wist Lars van Bruchem deze titel in de wacht te slepen, bij de senioren viel die eer te beurt aan Jan van de Beek. Van de Beek werd de opvolger van Erik Valkenburg. Zowel Van de Beek als Van Bruchem mochten de bijbehorende wisselbekers in ontvangst nemen.

 

Ook in het nieuwe seizoen, 2017/2018, zal Van Braak Accountants weer zijn naam verbinden aan het toernooicircuit, het spreekt vanzelf dat T.V.S. zeer content is met deze sponsoring.

 

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond in Kulturhus de Breehoek om een balletje te slaan. Het nieuwe seizoen begint op maandag 21 augustus. Voor meer nieuws en informatie over T.V.S. kunt u kijken op www.tvsnetpost.nl of op de Facebookpagina van T.V.S.

 

tvsjgdtvssen1tvssentvsjgd1