volg ons via twitter facebook
En op marktdagen zijn wij natuurlijk gewoon aanwezig zijn met de versnaperingen, zoals vandaag!😁 Mochten organisat…

Film ‘Publieke Werken’ in Kulturhus

woensdag 15 februari 2017 - Bibliotheek

In februari wordt de film ‘Publieke Werken’ vertoond in Kulturhus de Breehoek. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom.

 

ANP210914024-1

Joram Lürsen (foto: RTL Nieuws)

Publieke Werken, een film van Joram Lürsen, speelt zich af in 1888 in Amsterdam. Een vioolbouwer, Vedder, moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs, apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.

 

Het duurde jaren voor een producent het aandurfde deze historische roman te verfilmen. Een heel ambitieus project. Immers, hoe verfilm je een historische roman van bijna 500 pagina’s, die zich afspeelt op het Drentse platteland en op één van de drukste punten van Amsterdam? Dat dit heel goed gelukt is, blijkt uit het winnen van de Parel voor de Beste Boekverfilming van 2016!

 

De film Publieke Werken wordt gedraaid op 21 februari om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel. Entree is 6 euro inclusief een consumptie. Reserveren van plaatsen kan via www.bibliotheekscherpenzeel.nl of via 033-2773107.

 

bg1c


archief

categorieën