Kinderboekenweek

05 Oktober 2022 - Kalender

De Kinderboekenweek is van 5 t/m 16 oktober en heeft als thema Gi-ga-groen! Kom jij het beleven bij Bibliotheek Scherpenzeel?

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken in de bieb die jou helpen een echte natuurheld te worden. Deze boeken vind je op de verschillende boekentafels. De bekroonde boeken zijn ook tentoongesteld in de bieb.

Je kunt ook zelf op ontdekkingstocht met een leuke game. Marsmannetje Trux leert je van alles over klimaat, natuur en vervuiling. Samen met het marsmannetje Trux, kom je telkens in een ander gebied waar iets met de omgeving aan de hand is. Smeltende ijskappen, plastic flesjes in de oceaan en er is ook nog een geheimzinnige tovenaar die op zoek is naar speciale edelstenen.

Deze Kinderboekenweek game is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en kan door iedereen worden gespeeld in de Bibliotheek Scherpenzeel tijdens openingstijden. Het spel kan gespeeld worden op een eigen smartphone of tablet. Kinderen kunnen ook gebruik maken van een iPad van de bibliotheek. Vraag er naar bij de infobalie.

Gratis Kinderboekenkrant en Voorleesgids
Tijdens de Kinderboekenweek krijgen kinderen van 6-12 jaar de Kinderboekenkrant® krant. Hierin vind je de leukste boeken en nog veel meer. Ouders en grootouders kunnen voorleesinspiratie opdoen met de gratis Voorleesgids. Deze gids bevat meer dan 200 boeken voor kinderen van nul tot zes jaar.

kbw22-banner-400x265-1.jpg.rendition.384.614