volg ons via twitter facebook
Ben jij tussen de 7 en 17 jaar, en heb je interesse in design, fotografie, film en/of programmeren? Dan is het Crea…

Digitale erfenis bij DigiCafé XL

vrijdag 5 januari 2018 - Bibliotheek

Tijdens DigiCafé XL op 9 januari besteedt SeniorWeb Scherpenzeel aandacht aan de ‘digitale erfenis’. Sociale media en internetactiviteiten zijn leuk en interessant. Heel veel mensen maken er in het dagelijks leven met veel plezier gebruik van, maar niet alles is even leuk. Wat doet u met de digitale erfenis van uw dierbaren?

 

Veel nabestaanden zijn wel op de hoogte van de internetactiviteiten, maar niet van alle activiteiten. Heeft u een idee van de verschillende accounts en kent u de wachtwoorden van uw dierbaren? Heeft u de kennis in huis om al de accounts te verwijderen? Hoe gaat u het oplossen met allerlei mail die gestuurd wordt?

 

Het is bijvoorbeeld niet prettig wanneer u een Facebookbericht krijgt van iemand die al is overleden, helemaal gênant is het wanneer anderen dan de overledene gaan feliciteren en hem of haar een fijne dag toewensen. Maar er zijn ook praktische zaken, zoals rekeningen die per mail worden gestuurd en niet betaald worden.

 

Het maken van een account is geen probleem. Wel is het een probleem om voor een ander een account te beëindigen, en wanneer u niet over de wachtwoorden beschikt is dat lastig.

 

Al met al is het geen leuk onderwerp, maar toch een item wat voorkomt en wat de nodige aandacht verdient.

 

DigiCafé XL is op dinsdag 9 januari om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De toegang is gratis.

 

Deze avond wordt georganiseerd door SeniorWeb Scherpenzeel. SeniorWeb  heeft als missie mensen digitaal fit te maken. Naast deze informatieavond organiseert SeniorWeb Scherpenzeel om de veertien dagen DigiCafé, Workhops en andere activiteiten. Het programma vindt u op http://seniorweb.scherpenzeel.nl. Voor meer informatie kunt u mailen naar: scherpenzeel.seniorweb@gmail.com.