volg ons via twitter facebook
En op marktdagen zijn wij natuurlijk gewoon aanwezig zijn met de versnaperingen, zoals vandaag!😁 Mochten organisat…

Brief aan alle Scherpenzeelers

maandag 17 januari 2022 - Algemeen

Een brief aan alle Scherpenzeelers geschreven door Vico Duisings, directeur van de Breehoek:

Beste lezer,

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag – de zoveelste van de afgelopen 2 jaar – en de daar aangekondigde “versoepelingen” op het gebied van sport, kunst en cultuur wil ik graag een oproep doen aan jullie allen. Een oproep vanuit het hart.

Het mag geen geheim zijn dat het zware tijden zijn voor de vele verenigingen die Scherpenzeel rijk is. Regelgeving rondom Corona heeft de afgelopen periode gezorgd voor afkalving van het ledenbestand en uitholling van de sociale structuur die deze verenigingen doet bloeien en in stand houdt. Wanneer je niet of nauwelijks mag trainen, wedstrijden niet of slechts onder restricties zijn toegestaan, bijeenkomsten keer op keer geannuleerd worden en je nooit meer na afloop ongedwongen een biertje drinkt met tegenstanders of teammaatjes wordt de band die je altijd had met je cluppie als vanzelf minder sterk. Logisch en begrijpelijk, maar wel erg jammer, en uiteindelijk averechts werkend op je eigen gezondheid.

En dat is vreemd, want als er iets belangrijk is in deze periode is het wel je eigen gezondheid. Daarom met de mogelijkheden die nu in het verschiet liggen dan ook deze oproep: Maak het verschil. Meld je aan, word lid. Bel die volleybalclub, die muziekschool, die tafeltennis-, badminton- voetbal- turn- of wat-dan-ook-vereniging en ga aan de slag. Want als je dat doet zorg je niet alleen voor jezelf, maar zorg je er ook voor dat we open kunnen blijven, dat verenigingen kunnen blijven bestaan en dat we elkaar weer gaan vinden en ontmoeten. Doe het. Alsjeblieft. Voor jezelf en voor je dorp. Dank je wel.

Vico Duisings, directeur Kulturhus de Breehoek.

Large_7847Referentie_Scherpenzeel_De_Breehoek_overzicht

 

 

 

 

 

 

Een overzicht van de verenigingen en al onze andere gebruikers vind je hier.


archief

categorieën