volg ons via twitter facebook
Volgende week woensdag gaan we stijldansen in de Breehoek! Komt u ook? 💃🕺

Anne van den Essenburg wint bronzen medaille

dinsdag 7 februari 2017 - DOTO Gymnastiek

De afgelopen twee weken waren er wedstrijden in Amersfoort voor bijna alle DOTO-meisjes uit Scherpenzeel. Zaterdag 28 januari mochten Ilse den Boer, Madelief van Baaren en Britt Roozendaal aantreden. Ze mochten voor het eerst een wedstrijd turnen. De meisjes waren wat gespannen, maar alle drie hadden ze mooie stukken in hun oefeningen.

 

In de middag was de beurt aan pupil 2 meisjes Naomi van de Water, Ester Rijksen en Nikki van Lambalgen. Alle drie de meisjes hebben al meerdere wedstrijden gedaan afgelopen jaren, dit jaar moesten er nieuwe dingen getoond worden en dit viel soms nog beetje tegen in een wedstrijdomgeving. Nikki kwam dit keer van deze drie het beste uit de verf met een 8ste plaats.

 

Ook Suzan Lancee mocht na deze dag naar een wedstrijd in Amsterdam. Ook hier kwam niet alles uit de verf en kwam Suzan niet op het podium.

 

Zaterdag 4 februari was het de beurt aan de d1 meisjes. Els Benjamins, Iris van Barneveld en Sam Schimmel, alle drie pupil 1, turnden een goede wedstrijd met mooie stukken, maar niet voldoende voor een podiumplek. Ook Anne van den Essenburg, jeugd 1, mocht tegelijk met deze meisjes turnen. Anne turnde mooie strakke stukken en op de brug kreeg ze het hoogste cijfer van haar categorie, hiermee pakte Anne een mooie verdiende derde plaats.

 

Daarna was de beurt aan de jongste groep van vandaag: instap. Voor DOTO kwam daarin uit Annebel Schimmel, ze liet mooie stabiele stukken zien en eindigde prima in de middenmoot.

 

In de laatste ronde was de beurt aan Isabel Brons. Isabel had nieuwe elementen die zeer goed uitgevoerd werden en anderen die nog niet helemaal uit de verf kwamen. De meiden gingen met een goed gevoel naar huis.

 

Al deze meisjes mogen in maart nogmaals een ronde turnen om een plek in de regio-finale te bemachtigen.

 

wedstrijd 4 febr 2

Groepsfoto van Anne, Els, Annebel, Sam en Iris.

wedstrijd 4 febr 2017

Anne op het podium, ze pakte de bronzen medaille.