volg ons via twitter facebook
Op zaterdag 7 december organiseert Tafeltennisvereniging Scherpenzeel (T.V.S) een toernooi voor tafeltennissers uit…

Workshop: Onbeperkt internet!

dinsdag 20 februari 2018 - Bibliotheek

Een workshop voor ouders met hun zoon of dochter uit groep 7/8
De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert in de voorjaarsvakantie, op donderdag 1 maart, een workshop ‘Onbeperkt internet’ voor ouders samen met hun zoon of dochter uit groep 7/8.

 

Als kinderen groter worden, wordt de rol van de digitale media in het gezin dat ook. Een smartphone hoort tot de standaarduitrusting. Huiswerk doen de kinderen digitaal en wie kan er nog zonder games, vlogs of Instagram?

 

Weten hoe dat allemaal werkt is voor al die kersverse pubers niet het probleem. Maar hoe zorg je er als ouders en kinderen voor dat het digitale (gezins-)leven soepel verloopt? Wat is wel en niet slim om online te doen? En hoe zorg je ervoor dat je thuis niet de hele tijd gedoe hebt over wat wel en niet mag?

 

In deze workshop krijgen ouders een kijkje in het digitale leven van hun zoon of dochter. Dat vergroot het begrip voor de aantrekkingskracht op en het belang van digitale media op pubers. Samen gaan ze in gesprek over de mooie kanten en de risico’s, over de mogelijkheden en de aandachtspunten.

 

Het programma vergroot de positieve betrokkenheid van ouders bij het digitale leven van hun kind, zodat ‘dat internet’ geen taboe-onderwerp wordt, of een voortdurend punt van strijd.

 

De workshop is op donderdag 1 maart van 13.30 uur tot 15.30 uur in Kulturhus de Breehoek. Entree is gratis. Aanmelden voor 22 februari via info@bibliotheekscherpenzeel.nl of telefonisch via 033 277 3107.