volg ons via twitter facebook
RT @Raad_Szeel: Donderdagavond 4 juni van 19.00 - 20.30 uur geeft een afvaardiging van @provgelderland een toelichting op het besluit van G…

Workshop Micro:bit – Weekend van de Wetenschap

vrijdag 20 september 2019 - Bibliotheek

Op 5 en 6 oktober 2019 vindt de achtste editie van Weekend van de Wetenschap plaats. Tijdens dit weekend geven ruim 350 organisaties op het gebied van wetenschap en technologie een unieke blik achter de schermen en openen zij deuren van plekken die normaal niet te zien zijn voor publiek. In de Bibliotheek Scherpenzeel  kunnen jong en oud deelnemen aan een workshop met de Micro:bit.

De Micro:bit is een micro-computertje dat werkt op batterijen. Tijdens de workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag met verschillende opdrachten. Zo heeft de Micro:bit 25 lampjes waar je van alles op kunt laten verschijnen. Je kunt er ook van alles aan koppelen, bijvoorbeeld een luidsprekertje, om muziek te maken met een Micro:bit. Door codes te maken in de online editor en deze op je Micro:bit te downloaden kun je de Micro:bit het werk laten doen. Daarvoor moet je natuurlijk wel het een en ander programmeren. Met behulp van de begeleiders gaat dat zeker lukken.

De workshop is voor iedereen van 9 jaar en ouder en wordt gehouden op zaterdag 5 oktober in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek. De workshop begint om 11.00 uur. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot 3 oktober bij de Bibliotheek via info@bibliotheekscherpenzeel.nl.

Meer over Weekend van de Wetenschap

Tijdens Weekend van de Wetenschap, op 5 en 6 oktober, openen honderden bedrijven, organisaties, universiteiten en musea exclusief hun deuren en tonen ze plekken die normaal niet te zien zijn voor publiek. De huidige wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel.

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in deze wereld en de nieuwste ontdekkingen. Zo maken kinderen en jongeren kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst. Een belevenis die lang blijft hangen.

Kijk voor het volledige programma op www.weekendvandewetenschap.nl/activiteiten/2019.

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en mede mogelijk gemaakt dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

Een overzicht van alle deelnemende organisaties is te vinden op www.weekendvandewetenschap.nl/organisaties/2019/.