volg ons via twitter facebook
Onze Picknick2Go op Koningsdag was met meer dan 50 deelnemers een GROOT succes! Super om toch wat te kunnen organis…

Een bijzonder WO2 verhaal? Stuur het in!

maandag 15 maart 2021 - Bibliotheek

Van maart t/m mei gaan Rijnbrink, de Gelderse bibliotheken en Erfgoed Gelderland samen op zoek naar Gelderse oorlogsverhalen onder de noemer ‘WO2-verhaal gezocht’. Als vervolg op de tournee van de WO2-cafés in 2020 is het nu mogelijk om online bijzondere of persoonlijke verhalen te delen.

Heb je een bijzonder oorlogsverhaal dat je wilt delen? Of documenten, beeldmateriaalen/of objecten over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland? Stuur ze online in via de website van MijnGelderland: https://mijngelderland.nl/insturen/gelderse-oorlogsverhalen

De ingezonden verhalen worden verzameld op het cultuurhistorische platform mijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

Van verzameling naar talkshow. Naast de verzameling van verhalen op mijnGelderland staat er een talkshow op de planning aan het eind van de inzameling. Hierin zullen enkele verhalen en objecten door experts worden besproken. Tijdens de inzamelingsperiode gaat razende reporter Bas Steman op zoek naar bijzondere verhalen. Wie weet komt hij wel bij jou langs!

Lukt het digitaal niet? We kunnen ons voorstellen dat u wel een verhaal hebt, maar het lastig vindt om dat met een computer te doen. Het zou jammer zijn als uw verhaal, foto’s in de tijd verloren gaan. Vereniging Oud Scherpenzeel, Grebbelinie in het Vizier en de Bibliotheek Scherpenzeel gaan dat voor u oplossen. Degenen die een bijdrage willen leveren kunnen contact op nemen met de Bibliotheek, tel 033 2773107.

Banner WO2 WEB kleur3

WO2-verhaal gezocht is een samenwerking van Rijnbrink, Erfgoed Gelderland (mijnGelderland), WO2GLD en de Gelderse bibliotheken. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. De lokale partners zijn: Vereniging Oud Scherpenzeel, Grebbelinie in het Vizier en de Bibliotheek Scherpenzeel.