volg ons via twitter facebook
En op marktdagen zijn wij natuurlijk gewoon aanwezig zijn met de versnaperingen, zoals vandaag!😁 Mochten organisat


Verschillende Engelse Christmas Carols in de Breehoek

maandag 7 december 2015 - Kulturhus de Breehoek
De leden van Nos Tantum

De leden van Nos Tantum

De Breehoek gonst 12 december van de kerstactiviteiten. Buiten branden vuurkorven, is er een christmas draaiorgel zijn er staantafels en oliebollen, chocolademelk en gluwein. Binnen is de Breehoek in kerstsfeer met een kleedjesmarkt en allerlei kraampjes van lokale activiteiten. Er zijn op het terras beneden erwtensoep en drankjes verkrijgbaar en boven is het restaurant geopend. Vanaf de hal vertrekken wandeltochten in groepjes van 30 voor een kerstwandeling door de bossen van Scherpenzeel. Jaarlijks komen hier een paar honderd mensen en kinderen op af.

 

Het dubbelkwartet Nos Tantum bestaat uit vijf vrouwen en twee mannen, allen uit Epe en omstreken. Zij zullen de gasten van de Breehoek aankomende zaterdag vermaken met hun zangkunsten.

 

Zij leggen zich voornamelijk toe op madrigalen, maar soms komen ook andere genres op hun pad. Zij zingen uitsluitend a capella.

 

Een madrigaal is een meerstemmig wereldlijk lied, vooral populair in de Renaissance, meestal voor drie tot zes stemmen, en vrijwel altijd zonder begeleiding. Een kenmerk van madrigalen is dat zij niet alleen meerstemmig maar ook polyfoon zijn: er is geen onderscheid tussen een hoofdstem en begeleidende stemmen, maar elke stem is even belangrijk. Het repertoire van Nos Tantum omvat een groot aantal Engelse madrigalen.

 

Voor de decembermaand beschikt Nos Tantum over een uitgebreid kerstrepertoire dat zeer divers is en onder meer veel Engelse Christmas Carols bevat.

De muzikale leiding is in handen van Koosje Kiezebrink uit Epe.


archief

categorieën