volg ons via twitter facebook
RT @Raad_Szeel: Donderdagavond 4 juni van 19.00 - 20.30 uur geeft een afvaardiging van @provgelderland een toelichting op het besluit van G…

Vallei Duurzaam 2019 wordt volle bak!

dinsdag 17 september 2019 - Kulturhus de Breehoek

De beurs voor duurzaamheid in onze regio loopt vol. Een groot aantal bedrijven en partners hebben hun betrokkenheid getoond door een stand te boeken of deel te nemen aan het programma op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober in Kulturhus De Breehoek te Scherpenzeel. Inmiddels begint ook het programma vorm te krijgen. Naast een aantal pitches van personen en bedrijven op zaterdag komt er ook een debat voor de jeugd op vrijdagmiddag, gevolgd door een stevig debat voor politici en specialisten op vrijdagavond. En uiteraard mag een informele beursborrel op de vrijdagavond niet ontbreken om naast het inhoudelijk programma ook te kunnen netwerken.

 

Mobiliteit

Vervoer en mobiliteit krijgt een stevig podium op de beurs. Zo geeft autobedrijf Bochane een blik op de toekomst, met duurzaamheid centraal. Zij bieden met de Renault Twizzy, Renault ZOE en Nissan LEAF elektrische auto’s aan, maar denken ook na over de toekomst van mobiliteit. Gemakkelijk een (elektrische) auto huren via Bochane Autoverhuur hoort daar ook bij. En dat elektrisch rijden wel eens geprobeerd? Het is stil, geen hoge bijtelling en je bent super snel van je plek. Proberen? Kom snel langs! Ook Jansen 2wielers uit Barneveld staat op de beurs met de elektrische fiets en de high speed e-bike. Op de fiets naar het werk, naar school, recreatief of gewoon voor de dagelijkse boodschappen; Jansen 2wielers levert de fiets, de benodigde accessoires en uiteraard de beste service en reparatie. Elke levering begint bij een persoonlijk advies. Welke fiets past het beste bij uw houding, behoefte en wensen? Wilt u er een onderhouds- of reparatieplan bij? En dat alles voor een eerlijke prijs.

 

Duurzaam wonen

Een belangrijk thema is duurzaamheid in huis. Diverse bedrijven geven informatie op onze beurs, waaronder Duinkerke Glasservice. Zij kunnen u adviseren over alles wat glas gerelateerd is. Glas speelt een belangrijke rol in het begrip duurzaamheid. Zo leveren en plaatsen ze onder andere elektrisch verwarmd glas. Met gas uw huis verwarmen is dan niet meer nodig. De warmte komt direct van het glas. Bovendien hoeft u minder hard te stoken, omdat een temperatuur van 16 °C tot 18 °C al hoog genoeg is voor een behaaglijk gevoel. De aanschaf verdient zichzelf terug. Dat komt door de geringe onderhoudskosten en de lagere energierekening. Ook Alpine isolatie geeft op de beurs advies over woningisolatie. Een goede keuze en de snelste manier om te besparen op de energierekening. Binnen drie tot vijf jaar kunt u de investering voor het isoleren van de woning gemiddeld gezien al terugverdienen. Daarnaast vergroot het uw woonplezier ook enorm; uw woning is koel in de zomer en warm in de winter.

 

Meer verhalen

Kijk op www.valleiduurzaam.com/verhalen-standhouders voor meer inspirerende verhalen van partners en standhouders.