volg ons via twitter facebook
Save the date: donderdag 26 september organiseren we weer een Ladies Night! Meer informatie volgt snel! 🤩

Pokeren bij Kulturhus de Breehoek

woensdag 3 april 2019 - Algemeen

Vind jij het leuk om te pokeren? Speel dan mee met het Pokertoernooi van Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek. Het is een laagdrempelig maar competitief toernooi tussen amateurpokerspelers.

In samenwerking met het Open Nederlands Kampioenschap Poker organiseren wij dit pokerkampioenschap. Iedereen die 18 jaar of ouder is en het leuk vindt om te pokeren kan mee doen. De zaal wordt omgetoverd tot een pokerroom met professionele pokertafels. Weet jij je te kronen tot de nieuwe ‘Pokerkampioen van Scherpenzeel’ en de trofee mee naar huis te nemen?

Kun je nog niet pokeren maar wil je het wel graag leren?

Dat is geen probleem, poker is een spel wat je in slechts 10 minuten kan leren. Het lijkt erg veel op Yahtzee. Je krijgt namelijk 2 kaarten in de hand en die moet je combineren met 5 kaarten op tafel. Je kiest daarbij een combinatie van de 5 beste kaarten uit. Lees hier alle poker regels.

 

Word jij de nieuwe pokerkampioen van Scherpenzeel?

Deelname kost slechts €12.50, waardoor iedereen mee kan spelen. Het toernooi wordt gespeeld met de pokervariant Texas Holdem, met een startstack van 15.000 punten. Dit is wereldwijd de meest populairste pokerspelvorm en het eenvoudigst om te leren.

Indien je bij de beste 5% eindigt krijg je direct een plek in de halve finales. Dat is natuurlijk al een behoorlijke prestatie, maar je kan ook meteen een plek in de finales bemachtigen. Dan moet jij de winnaar van het pokerkampioenschap van Scherpenzeel worden. Indien er meer dan 80 pokerspelers zijn, zal de nummer 2 zich ook direct plaatsen voor de landelijke finale!

Om deel te nemen aan het pokerkampioenschap van Scherpenzeel kun je je zowel online als ter plaatse inschrijven. Online inschrijven heeft de voorkeur van de organisatie, zodat lange wachtrijen vermeden worden en het toernooi op tijd kan starten. Online inschrijven is daarom goedkoper dan op locatie. Online inschrijven kost zoals eerder vermeld slechts €12.50 en ter plaatse kost het €15.00.

Word als Nederlands Kampioen een jaar lang gesponsord!

Tijdens de landelijke finale van het Open Nederlands Kampioenschap poker lopen er scouts rond. Deze scouts selecteren pokertalenten die het opvallend goed doen. Weet jij jezelf in de kijker te spelen bij deze scouts? Dan maak je kans om een jaar lang gesponsord te worden door het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Je mag dan met Team ONK Poker verschillende toernooien spelen in Europa. Ruurd Nauta, een van de teamleden, wist in het verleden meer dan €40.000,- aan prijzengeld te bemachtigen als gesponsord lid van team ONK Poker. Misschien begint jouw professionele pokercarriére wel bij Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel.

 

Professioneel pokerspeler worden?

Professionele pokerspelers zijn mensen die hun geld vooral verdienen met poker. Vaak zijn dit erg goede pokerspelers en worden ze gesponsord door een online pokerroom. Welke pokerspeler wil nou niet de droom leven door grote pokertoernooien te spelen en veel geld te winnen met poker. Een voorbeeld van een Nederlander die veel geld gewonnen heeft met pokeren is Mathijs Jonkers. Hij is organisator van het ONK Poker, maar ook een poker pro. In 2017 werd hij 3e bij de World Series of Poker Europe (het EK poker). Hiermee won hij bijna een half miljoen.

Online oefenen

Heb jij zin om even te oefenen voor het Pokerkampioenschap? Je kan heel eenvoudig via bepaalde websites online poker spelen. Op deze websites speel je op je computer of andere device tegen andere pokeraars uit de hele wereld. Het is vaak gratis op deze websites wat het oefenen dus nog aantrekkelijker en leuker maakt. Via deze tips en tricks van online aanbieders kun jij je pokerspel verbeteren en de uitdaging aan gaan met je tegenstanders tijdens het Pokerkampioenschap van Scherpenzeel in de Breehoek!

 

De volgende Pokerkampioenschappen van Scherpenzeel zijn op dinsdag 18 februari 2020 (individueel) en op dinsdag 17 maart 2020 (team).