volg ons via twitter facebook
Omgaan met DigiD lastig? Meld u dan voor 23 januari aan voor de vierdaagse cursus van de Bibliotheek Scherpenzeel:…

Phishing bij Digicafé XL

donderdag 3 mei 2018 - Bibliotheek

In mei staat phishing centraal bij Digicafé XL, een maandelijks evenement dat georganiseerd wordt door Seniorweb Scherpenzeel.

 

Phishing is een vorm van internetfraude. De term komt van het Engelse ‘fishing’, dat ‘vissen’ betekent. Het gaat om ‘hengelen’ naar gegevens. Phishingmails zijn erg gevaarlijk, want met de gestolen gegevens kunnen oplichters bankrekeningen plunderen of gegevensaccounts overnemen. Het is moeilijk om phishingmail buiten de deur te houden. Spamfilters blokkeren phishingmailtjes niet altijd, omdat ze erg lijken op gewone e-mail. Het is daarom wel zo veilig als u zelf weet waaraan u een phishingmail kunt herkennen.

 

Het kan ook gebeuren dat u een e-mail krijgt met daarin een bijlage of een link. Nietsvermoedend opent u deze bijlage of u klikt op de link. Hij blijkt niet pluis. Wat nu? Bij Digicafé XL hoort u wat u moet doen.

 

Tijdens Digicafé XL leert  u hoe u phishing kunt herkennen en hoe u ermee om moet gaan. Digicafé XL is op dinsdag 8 mei om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De toegang is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig.