volg ons via twitter facebook
En op marktdagen zijn wij natuurlijk gewoon aanwezig zijn met de versnaperingen, zoals vandaag!😁 Mochten organisat…

Paul Boer exposeert Landschappen en Iconen

dinsdag 3 maart 2015 - Exposities

Park ingang ScherpenzeelLandschappen & Iconen,

 

In het Kulturhus de Breehoek van Scherpenzeel exposeert Paul Boer van 4 Maart – 30 April landschappen en Iconen.

De olieverf schilderijen die uit zijn voegen barsten van kleuren geven een beeld van de Gelderse Vallei. De Gelderse Vallei met zijn gecultiveerde landschap wordt in een grote diversiteit getoond.

Het Valleikanaal in een uitbarstend lente groen, of een expressie van de Vallei in de zinderende zomer in grove streken olieverf, de nazomer als de weilanden donkergroen zijn en de maïs wacht op de oogst.

De grote kerk van Scherpenzeel gezien vanuit het park, en de ingang van het park met zijn bloeiende bloemenborders.

Een expressie over de Waddenzee en de bloeiende duinen van Texel die plein air zijn opgezet.

 

Paul laat zich graag inspireren door de enorme diversiteit die de Gelderse Vallei te bieden heeft. Bewust van het gegeven dat er al eeuwen aan het landschap wordt gewerkt en het langzaam verandert. Ouders en voorouders die hun krachten hebben gegeven om het landschap te vormen.

Zicht op de Grebbelinie die weer is teruggebracht in de staat van 1940. Nu geen oorlog meer, maar fantastische natuur die zich vormt aan weerszijden van het Vallei kanaal.

 

Impressionisme en expressionisme strijden om de eer welk doek het kleurrijkst is. De verf is zo gelaagd opgebracht dat alleen al de structuur van de verf een verhaal is.

Het landschap is niet voor niets een traditie in de schilderkunst.

 

Ook in de traditie, net zo oud als het cultiverende landschap zijn de Iconen. Al 2000 jaar wordt het verhaal van de Bijbel geschilderd, en door alle eeuwen heen hebben kunstenaars zich daardoor laten inspireren.

Ook Paul laat zich door die traditie inspireren en geeft een nieuwe blik op die veel geschilderde verhalen, en geeft zo een eigen twist aan dat eeuwige verhaal.

 

Naast de expositie van deze schilderijen is in samenwerking met de Poëzie vereniging van Scherpenzeel een gedichten wedstrijd gelanceerd. Deze club onder de bezielende leiding van Rene Hillenaar speelt met beeld en taal

Laat je inspireren door de kunst van Paul Boer en schrijf daar een gedicht bij. Er is daarvoor een leuke prijs ingesteld.

 

www.paul-art.eu


archief

categorieën