volg ons via twitter facebook
RT @_Scherpenzeel: Het concept voor De Nieuwe Breehoek krijgt een meer concrete uitwerking. Daarvoor hebben de gemeente en De Breehoek het…

Mini robotjes programmeren in Bibliotheek Scherpenzeel

donderdag 3 september 2020 - Bibliotheek

Heb je wel eens gehoord van de Ozobot? Binnenkort kunnen kinderen er alles over leren tijdens een leuke workshop op vrijdagmiddag 11 september.

ozobot

Ozobots zijn grappige kleine robotjes die hun route bepalen door lijnen te volgen. De kleuren van de lijnen waar ze overheen “lopen” geven ze weer door licht te geven in de kleur van de lijn die ze volgen.

De Ozobots kunnen ook “geprogrammeerd” worden door gebruik te maken van meegeleverde kleurcodes. Deze kleurcodes moeten tussen zwarte lijnen worden getekend. De code blauw-rood-blauw betekent bijvoorbeeld “omkeren” en wanneer het robotje deze code herkent zal deze omkeren en zijn weg vervolgen.

En er kan nog veel meer geprogrammeerd worden met de Ozobots. Tijdens de workshop leren de kinderen hoe de Ozobot werkt en gaan ze zelf aan de slag met de minirobotjes.

De workshop is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en is op vrijdagmiddag 11 september van 16.00 – 17.30 uur bij de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek. Deelname is € 2,00 per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht.

 

Creation XTRA wordt georganiseerd naast de CreationLab (v.h. De Digitale Werkplaats) Bij de Xtra bijeenkomsten wordt er aandacht besteed aan een specifiek programma in de vorm van een workshop. Bijeenkomsten o.a. over Virtual Reality, 3d tekenen, greenscreen staan in de planning.

Meer informatie: info@bibliotheekscherpenzeel / tel 033 2773107