volg ons via twitter facebook
Omgaan met DigiD lastig? Meld u dan voor 23 januari aan voor de vierdaagse cursus van de Bibliotheek Scherpenzeel:…

Jan van de Beek opnieuw clubkampioen bij T.V.S.

maandag 7 mei 2018 - TVS

Maandag 23 april jl. werd er bij T.V.S. door senioren en jeugd gestreden om de clubkampioenschappen van 2018. De spelers waren op grond van hun NTTB-rating geplaatst in een A-groep en in een B-groep, waar ook de recreanten aan deelnamen. In de poulefase werden er telkens in een halve competitie drie games gespeeld en de finalewedstrijden werden gespeeld volgens het ‘best of five’ principe.

 

In de senioren A-groep stonden bij de laatste vier uiteindelijk ook de vier hoogst geplaatste spelers. In de halve finale had titelverdediger Jan van de Beek het moeilijk tegen Geurt Geurtsen, maar wist hij zich met 11/7 in de vijfde game toch te plaatsen voor de finale. In de andere halve finale was Hans Mark met 3-1 te sterk voor Dennis Wijsbeek. In de finale stonden dus Van de Beek en Mark tegenover elkaar. Het werd een spannende en boeiende finale met soms spectaculaire rally’s, en na 11/8, 7/11, 11/6 en 6/11 moest de finale worden beslist in de vijfde game. Daarin trok Van de Beek met 13/11 aan het langst eind en kon hij zich opnieuw tot clubkampioen van T.V.S. laten kronen. In de strijd om de derde plaats versloeg Wijsbeek na wederom een spannende partij Geurtsen met 3-2, door de beslissende vijfde game met 11/9 te winnen.

 

In de senioren B-groep ging de finale tussen Wilco Nieuwenhuizen en Gerard van Deelen. Nieuwenhuizen had in de poulefase titelverdediger Nico Wallet uitgeschakeld en versloeg in de halve finale verrassend Bart van Vugt met 3-1, terwijl Van Deelen in de halve finale ook verraste door met 3-2 te winnen van Gerrit Barten. Beide finalisten hadden elkaar in de poulefase ook al ontmoet en toen was het Van Deelen die met 2-1 won. Nieuwenhuizen ging goed van start en won de eerste game met 11/4, vervolgens sloeg Van Deelen terug met 11/5 winst, in de daarop volgende games ontspon zich een mooie partij die Nieuwenhuizen na 11/8 en 11/9 winnend afsloot en zo zijn eerste clubtitel pakte. De strijd om de derde plaats ging tussen Barten en Van Vugt, het was Barten die deze strijd in zijn voordeel besliste met 3-0.

 

Ook bij de jeugd werd fanatiek gestreden om de titel. De kampioen van vorig jaar, Lars van Bruchem, slaagde er niet in om opnieuw de finale te bereiken, want in de halve finale verloor hij duidelijk met 3-0 van HarmJan van den Herik. In de andere halve finale versloeg Pieter Barten Jonathan Daudey met 3-1. In de finale toonde Van den Herik zich de sterkste door met 11/7, 11/7 en 11/6 te winnen van Barten, en daarmee werd hij voor het eerst clubkampioen van T.V.S. bij de jeugd. De derde plaats was voor uittredend kampioen Van Bruchem, die met 3-1 won van Daudey.

 

Heeft u ook belangstelling om te gaan tafeltennissen? Dan kunt u iedere maandag vanaf 20.15 uur terecht in Kulturhus de Breehoek (de jeugd begint om 19.00 uur met de training). Kom gerust eens vrijblijvend kijken en een balletje slaan, batjes zijn aanwezig.

 

Kijk voor meer nieuws over T.V.S. op www.tvsnetpost.nl.