Hans Mark nieuwe clubkampioen bij T.V.S.

vrijdag 27 mei 2016 - TVS

Maandag 23 Mei jl. werd er bij T.V.S. door senioren en jeugd gestreden om de clubkampioenschappen. De spelers waren op grond van hun N.T.T.B.-rating ingedeeld in een A-groep en een B-groep. In de voorronde werd er gespeeld in poule’s waarin een halve competitie werd afgewerkt, in beide gevallen gevolgd door de (kruis)finalewedstrijden.

In de senioren A-groep was de samenstelling van de laatste vier enigszins verrassend te noemen want de spelers van het eerste team, waaronder titelverdediger Jan van de Beek, ontbraken daarbij. In de finale stonden uiteindelijk Hans Mark en Joost Corbijn tegenover elkaar. Mark begon sterk aan de wedstrijd en won de twee eerste games met 11/6 en 11/8. In de derde game knokte Corbijn zich met 11/8 terug in de wedstrijd maar in game vier was het opnieuw Mark die met 11/8 de partij naar zich toe trok en daarmee voor het eerst clubkampioen van T.V.S. werd. In de strijd om de derde plaats versloeg Bart van Viegen zijn teamgenoot Geurt Geurtsen met 3-0.

In de senioren B-groep ging de finale tussen Erik Valkenburg en GertJan van de Wardt, na een gelijkopgaande eerste game waarin Valkenburg met 11/9 zegevierde was hij in het vervolg van de partij duidelijk de sterkere en won dan ook verdiend met 11/4 en 11/6. De strijd om de derde plaats ging tussen Serge Hoek en de titelverdediger Erwin Oussoren, Hoek gunde de uittredend kampioen geen game en won met 3-0. Bij de recreanten ging de eerste prijs naar Aris van Viegen, tweede werd Erwin Voortman en Bram Koelman legde beslag op de derde plaats.

Bij de jeugd kon de kampioen van vorig jaar. Ferdinand Mulder, zijn titel vanwege een operatie in de week voorafgaand aan dit kampioenschap niet verdedigen, dus kwam er een nieuwe clubkampioen bij de jeugd. Zijn opvolger werd Bart Hardeman die in de finale met 11/6, 11/8 en 11/9 won van Eduard Barten. De derde plaats was, net als vorig jaar, voor Jarick de Groot die met 3-1 won van Guido Mulder.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond in “de Breehoek”, voor meer nieuws en info over T.V.S. kijk op www.tvsnetpost.nl