volg ons via twitter facebook
Volgende week woensdag gaan we stijldansen in de Breehoek! Komt u ook? 💃🕺

Griet Op de Beeck komt naar Scherpenzeel/Woudenberg

maandag 25 februari 2019 - Bibliotheek

Griet op de BeeckDe Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck is maandagavond 25 maart om 20.00 uur te gast in Hotel Restaurant Schimmel in Woudenberg. Rotary en de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg zijn trots dat deze bekende en veelgeprezen schrijfster aanwezig is op de jaarlijkse schrijversavond in het kader van de Boekenweek.

 

Griet Op de Beeck (1973) is schrijfster. Al heeft ze jarenlang moed moeten verzamelen om dat ook te durven zijn. Ze studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen, werkte als dramaturg bij theatergezelschappen als De Koe en Het Toneelhuis, en maakte daarna grote interviews voor HUMO en later De Morgen. Voor die krant schreef ze ook een aantal jaren columns.

 

Op 31 januari 2013 debuteerde ze met ‘Vele hemels boven de zevende’. Het boek werd enthousiast onthaald door de pers en genomineerd voor de AKO literatuurprijs, de Academia literatuurprijs en De Bronzen Uil, en het won De Bronzen Uil publieksprijs. Het boek werd een bestseller.

 

Een kleine twee jaar later verscheen ‘Kom hier dat ik u kus’, een roman die door het boekenpanel van DWDD verkozen werd tot boek van de maand, wat Griet Op de Beeck definitief op de kaart zette als een schrijfster die is gekomen om te blijven.

 

De verhalenbundel ‘Gij nu’ (2016) stootte meteen na verschijnen door naar de top van de bestsellerlijsten. Zowel ‘Kom hier dat ik u kus’ als ‘Gij nu’ werden genomineerd voor de NS publieksprijs. In de zomer van 2017 waren er van haar drie titels opgeteld meer dan 750.000 exemplaren verkocht. Haar boeken worden vertaald naar het Engels, het Duits, het Frans, het Arabisch, het Tsjechisch, het Afrikaans en het Japans. In de zomer van 2016 was ze te gast in het iconische VPRO programma Zomergasten.

 

Van haar drie eerste boeken werden de filmrechten verkocht. ‘Vele hemels’, in regie van Jan Matthys, ging in première in november 2017. Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker werken aan de verfilming van ‘Kom hier dat ik u kus’, en Warner Brothers Belgium kocht de rechten van ‘Gij nu’. Van ‘Kom hier dat ik u kus’ verscheen een luisterboek, door de auteur zelf ingesproken, en ze bewerkte het eerste deel van ‘Kom hier dat ik u kus’ voor het theater.

 

Griet werkt momenteel aan een trilogie, waarvan het eerste deel ‘Het beste wat we hebben’ eind september 2017 is verschenen. In 2018 viel Griet de eer te beurt om het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ te schrijven.

 

Wie Griet Op de Beeck wil ontmoeten, is van harte uitgenodigd op maandag 25 maart 2019 in Hotel Restaurant Schimmel, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg. De avond begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.

 

Koop vooral tijdig uw toegangskaarten! Toegangskaarten à € 8,50 zijn vanaf 12 februari te koop in Woudenberg bij Boekhandel van Lunteren en de Bibliotheek. In Scherpenzeel zijn kaarten verkrijgbaar bij  Primera en de Bibliotheek. Kaarten zijn ook online te bestellen via www.bibliotheekeemland.nl.

 

Foto door Koen Broos.