volg ons via twitter facebook
Omgaan met DigiD lastig? Meld u dan voor 23 januari aan voor de vierdaagse cursus van de Bibliotheek Scherpenzeel:…

Gezondheidsapps in DigiCafé XL

woensdag 7 februari 2018 - Bibliotheek

Bijna één vijfde van de Nederlanders gebruikt apps om de eigen gezondheid bij te houden. In 2017 wordt er geschat dat er wereldwijd 259.000 medische apps in omloop zijn. Zoveel zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

 

De opkomst van de smartwatch draagt hier zeker aan bij. Met een smartphone of tablet kunt u namelijk precies hetzelfde en misschien zelfs nog wat meer. Met verschillende apps kunt u met gemak alles bijhouden op het gebied van uw gezondheid. Goede reden om daar als SeniorWeb Scherpenzeel aandacht aan te besteden. Wat voor soorten apps zijn er, waar kan je deze apps voor gebruiken? Voor het stellen van een diagnose, als vraagbaak voor preventies? Wat is de kwaliteit van de apps, en is het handig en verstandig om ze te gebruiken?

 

Tijdens DigiCafé XL is er aandacht voor een aantal apps gericht op levensstijl, mentale gezondheid en informatie over gezondheid. De presentatie is op dinsdag 13 februari om 19.30 uur in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel.

 

DigiCafé XL is een van de activiteiten van SeniorWeb Scherpenzeel. Iedere 14 dagen is er DigiCafé (de volgende op 15 februari) van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens de bijeenkomsten kan er informatie geverzameld en gedeeld worden, en worden er ervaringen,  tips en trucs uitgewisseld. Verder staan er workshops en informatiebijeenkomsten op het programma. Het gehele jaar door wordt de cursus Klik & Tik gegeven.

 

SeniorWeb heeft als missie om mensen digitaal fitter te maken en te houden, zodat ze mee kunnen blijven doen met de digitale mogelijkheden van dit moment. Meer informatie en het activiteitenprogramma vindt u op www.seniorweb.nl/scherpenzeel.