volg ons via twitter facebook
Deze zomer is de bieb gewoon open! Ook gaan Digicafé en Klik & Tik gewoon door:

Film: “Het doet zo zeer”

woensdag 11 oktober 2017 - Bibliotheek

Op dinsdag 17 oktober wordt de film ‘Het doet zo zeer’ (2017) van Heleen van Royen vertoond in Kulturhus de Breehoek. Deze filmavond wordt georganiseerd door de Bibliotheek Scherpenzeel in samenwerking met het Alzheimer Café Woudenberg-Scherpenzeel

 

In de film schetst Heleen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

 

Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten met elkaar of met een aanwezige deskundige. Ook is het Alzheimer Café met een informatiestand aanwezig.

 

De film is op dinsdag 17 oktober om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Entree € 6,00 per persoon (inclusief consumptie). Reserveren van kaarten kan via info@bibliotheekscherpenzeel.nl.