volg ons via twitter facebook
Met verschillende apps maak je heel makkelijk fotocollages op je tablet of telefoon? Hoe? Dat leer je bij de worksh…

Expositie van borduurwerken in de Bibliotheek

vrijdag 13 april 2018 - Bibliotheek

BordurenIn de maanden april en mei is er in de Bibliotheek een kleine expositie van borduurwerken van Diny Beunders.  Als u bij borduurwerken denkt aan klassieke werkstukken, zult u zien dat met de borduurtechniek ook eigentijdse en moderne kunst gemaakt kan worden. Bijzonder om te zien zijn de werken die geïnspireerd zijn op andere kunstenaars, maar dan wel met een geheel andere techniek.

 

Diny Beunders is uit hobby begonnen met borduren. “Eind jaren ‘70 kocht ik mijn eerste grote kruissteek telpatroon. Vele jaren later kwam “de groentetuin” in mijn keuken te hangen. Er volgden nog verschillende telpatronen. Nu ook vrij werk zonder telpatroon, gewoon voor de kleur of het opmaken van al die restjes borduurzijde. Het fijne van dit borduren is dat het makkelijk is mee te nemen. Het heeft geen haast, soms verbleef het jaren in mijn werkmand en je kunt het zo weer oppakken. Heerlijk om te doen en het geeft mij rust.”

 

De werken van Diny Beunders zijn tijdens de openingstijden van de Bibliotheek te bekijken in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel.