volg ons via twitter facebook
NIEUW! Vanaf woensdagavond 19 oktober de cursus "Zelfverdediging voor Vrouwen" in de Breehoek - een samenwerking tu…

Workshop ‘mineralen meten’

01 Oktober 2022 - Kalender

Op 1 & 2 oktober 2022 vindt er een nieuwe editie van Weekend van de Wetenschap plaats. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. Het is voor veel kinderen de eerste kennismaking met deze wondere wereld. Hoe zou hun wereld eruit zien zonder wetenschap? Dat is de vraag waar we antwoord op geven tijdens de tiende editie van het Weekend van de Wetenschap.

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert een workshop ‘Mineralen meten’. In bijna al het water zitten mineralen. Dit zijn belangrijke bouwstoffen van de natuur. Goed voor ons en voor planten. Zout is ook een mineraal, de zee zit er vol mee. Maar niet alle mineralen zijn gezond en zeker niet als we er te veel van binnen krijgen.

In deze workshop ga je de hoeveelheid mineralen in verschillende vloeistoffen onderzoeken. In de Workshop maken we met de Micro:bit een mineralenmeter. Nadat de meter is gemaakt, gaan we experimenteren met verschillende vloeistoffen (water).

De workshop wordt georganiseerd op zaterdag 1 oktober om 10.00 uur in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek, Marktraat 59 in Scherpenzeel. De minimumleeftijd is 10 jaar.  Aanmelden is verplicht en kan tot 25 september 2022. De toegang is gratis.