volg ons via twitter facebook
Op zaterdag 7 december organiseert Tafeltennisvereniging Scherpenzeel (T.V.S) een toernooi voor tafeltennissers uit…

Digitale Werkplaats voor Specials

zondag 14 april 2019 - Bibliotheek

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert tijdens de landelijke Autismemaand een ochtend voor kinderen met autisme van 7 tot en met 17 jaar. De ochtend is in de meivakantie op donderdag 2 mei. De kinderen gaan aan de slag met verschillende digitale projecten, waaronder mini-robotjes. Na afloop is er patat met een snack in het Grand Café in Kulturhus de Breehoek. De ouders zijn ook van harte welkom.

 

Deze ochtend is een zaal ingericht als ‘digitale werkplaats’. De kinderen kunnen hier leren programmeren en digitaal experimenteren.

 

Er kan gekozen worden uit de volgende projecten:

– Scratch Jr. (programmeren op eenvoudige manier)
– Lego WeDo (Legomodellen bouwen en deze programmeren met de computer)
– Micro-bit (een mini-computer die je zelf kunt programmeren)
– Ozobot (een robotje dat je kunt programmeren door kleuren, lijnen en programmeertaal)
– 3D-print pen.

 

De Bibliotheek adviseert de ouders om samen met hun kind te kijken wat de verschillende projecten inhouden. Er staan allerlei filmpjes van deze projecten op de website van de Digitale Werkplaats: https://digitalewerkplaats.wordpress.com/. Vervolgens kunnen ouders en kinderen een keuze maken die het beste past bij het kind qua interesse, leeftijd en niveau. Voor advies of informatie kan contact worden opgenomen met de Bibliotheek Scherpenzeel, telefonisch via 033 277 3107.

 

De Digitale Werkplaats voor Specials is op donderdag 2 mei van 11.00 uur tot 13.00 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de onkosten. Voor ouders staat er in het Grand Café koffie en thee klaar.

 

Kinderen die mee willen doen, kunnen zich tot 26 april aanmelden bij de Bibliotheek via info@bibliotheekscherpenzeel.nl. Zij mogen bij hun aanmelding een eerste en tweede keuze voor een project doorgeven. De Bibliotheek maakt op basis van de aanmeldingen en beschikbaarheid van projecten een indeling. De kinderen krijgen na 26 april bericht voor welk project ze zijn ingedeeld.