volg ons via twitter facebook
Volgende week woensdag gaan we stijldansen in de Breehoek! Komt u ook? 💃🕺

Digitale Werkplaats Scherpenzeel ontvangt robotarm

maandag 25 februari 2019 - Bibliotheek

De Digitale Werkplaats Scherpenzeel is vanaf heden uitgerust met een robotica project. Op vrijdag 8 februari heeft Alexander den Hartog, directeur van Hermac BV, een robotarm overhandigd aan de Digitale Werkplaats Scherpenzeel. Met dit project kunnen de kinderen ervaren hoe een robot werkt er wat er allemaal moet gebeuren om de robot dat te laten doen wat hij moet doen.

 

Alexander den Hartog: “Een initiatief zoals de Digitale Werkplaats is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Deze jongens en meisjes zijn nu al bezig met hun toekomst. Als ondernemer in de automatisering en als geïnteresseerde in de ontwikkeling van techniek en wetenschap juich ik dit soort initiatieven toe. Goed dat kinderen op jonge leeftijd al bezig zijn met programmeren en techniek. Met onze schenking wil ik dat belang benadrukken.”

 

De Bibliotheek heeft een rol in het vergroten van 21e-eeuwse vaardigheden. In navolging van andere initiatieven in Bibliotheken, Fablabs, en Coderdojo’s heeft de Bibliotheek Scherpenzeel een Digitale Werkplaats ingericht waarbij de nadruk ligt op programmeren en ander digitale activiteiten. De werkplaats is uitgerust met een twaalftal projecten. Meer informatie over het project en de activiteiten vindt u op httpps://digitalewerkplaats.wordpress.com.

 

Sinds 1 februari is ook het Creation Lab ingericht. Het lab heeft andere accenten, zoals design, foto, film en muziek. Hiermee worden kinderen enthousiast gemaakt over digitale technieken en 21e-eeuwse vaardigheden.