volg ons via twitter facebook
Een spannend spel, een leuke film en een heerlijk buffet. Klinkt goed toch? Kom dan naar de kindermiddag in de voor…

Digitale Werkplaats in Scherpenzeel

dinsdag 6 februari 2018 - Bibliotheek

Door een flinke donatie van het Coöperatiefonds van de Rabobank Gelderse Vallei is het mogelijk om deze maand de Digitale Werkplaats Scherpenzeel te openen. De digitale werkplaats is een werkplaats waarin kinderen van 7 tot en met 17 jaar kunnen leren coderen, en waar digitaal geëxperimenteerd en geknutseld  kan worden. Op deze wijze kunnen kinderen de vaardigheden van de 21e eeuw opdoen. Dit zijn vaardigheden op het gebied van programmeren, mediawijsheid, creativiteit, verbeeldingskracht, probleemoplossend vermogen, verbanden leggen, samenwerken en kennisdelen.

 

Er zijn verschillende projecten, zoals programmeren met Scratch en een website bouwen. Maar er zijn ook Arduino-projecten (met ledjes), Virtual Reality, Mirco:bit, en ook 3D-ontwerpen behoren tot de mogelijkheden, evenals Lego WeD0 of de Ozobot.

 

Op vrijdag 23 februari is om 16.00 uur de officiële opening en kan iedereen kennis maken met de Digitale Werkplaats tijdens een Open Huis.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheek Scherpenzeel, gevestigd in Kulturhus de Breehoek (Marktstraat 59, Scherpenzeel). Dit kan telefonisch (033 2773107), maar ook per email: info@bibliotheekscherpenzeel.nl.