volg ons via twitter facebook
Sfeervol kerstconcert in @BreehoekKulthus door de #ScherpenzeelseMuziekSchool..genieten voor de deelnemers aan t Ke…

Digicafé XL over privacy

vrijdag 9 maart 2018 - Bibliotheek

Op dinsdag 13 maart om 19.30 uur besteedt Seniorweb Scherpenzeel aandacht aan privacy. In de media krijgt privacy veel aandacht. Niet alleen vanwege de sleepwet, maar ook wat bedrijven – gevraagd en ongevraagd – allemaal over u registreren. Veel mensen geven ongewild of onbewust veel persoonlijke gegevens prijs aan internetaanbieders als Google. Welke gegevens hebben deze bedrijven en wat doen ze er mee?

 

Eind mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Wat houdt dat in voor u als internetgebruiker?

 

Tijdens die avond wordt aandacht besteed aan uw privacy en wat u kunt doen om uw gegevens zoveel mogelijke privé te houden. Een praktische avond waarbij u versteld zult staan welke gegevens u (ongemerkt) allemaal beschikbaar stelt en wat u er op eenvoudige wijze aan kan doen om te voorkomen dat anderen ongemerkt allerlei gegevens over u verzamelen. Dit alles met behulp van een privacy toolbox.

 

DigiCafé XL wordt georganiseerd door SeniorWeb Scherpenzeel en wordt gehouden op dinsdag 13 maart om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Markstraat 59, Scherpenzeel. De toegang is gratis.

Meer informatie: www.seniorweb.nl/scherpenzeel, of telefonisch via 033 2773107.