volg ons via twitter facebook
Omgaan met DigiD lastig? Meld u dan voor 23 januari aan voor de vierdaagse cursus van de Bibliotheek Scherpenzeel:…

Dementie in Theater: Dag Mama

woensdag 24 januari 2018 - Steunpunt Scherpenzeel

Op woensdag 14 februari is er een muziektheatervoorstelling in Kulturhus de Breehoek. Het stuk ‘Dag Mama’ wordt vertoond, om het publiek meer te leren over dementie.

 

Dag Mama gaat over een vrouw die zichzelf aan het verliezen is, door de gevolgen van dementie. Haar dochter moet hiermee leren omgaan, maar hoe? Het stuk speelt zich af in het de nieuwe leefomgeving van de moeder: haar kamer in het verpleeghuis. Op deze plek moeten de werelden van moeder, van dochter, en van de zorgprofessional samenkomen, maar hoe eenvoudig is dat?

 

De voorstelling bestaat uit levensechte scenes, waardoor de toeschouwer in de huid van de dementerende moeder kruipt. Hierdoor leert hij de ziekte te beleven en te begrijpen, wat wellicht nog nooit zo dichtbij gekomen is. Na de indrukwekkende eyeopener volgt een opzienbarende theaterlezing met interactieve workshop, waarin de belangrijkste handvatten, omgangsvormen en inzichten worden aangereikt op de belevingswereld van de dementeren te kunnen bereiken.

 

De muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ is op woensdag 14 februari in Kulturhus de Breehoek. De zaal gaat om 18.45 uur open, de voorstelling begint om 19.00 uur en duurt zo’n 3 uur. Tickets kosten € 22,50, dit is inclusief 2 consumpties. De voorstelling wordt georganiseerd door Steunpunt Scherpenzeel, Steunpunt Renswoude en Sociaal Team Woudenberg. Kaartjes zijn te koop bij Kulturhus de Breehoek, Steunpunt Scherpenzeel, Cultuurhuis Woudenberg en Bibliotheek Renswoude.