volg ons via twitter facebook
Met verschillende apps maak je heel makkelijk fotocollages op je tablet of telefoon? Hoe? Dat leer je bij de worksh…

De kunst van iPad arT

zondag 8 april 2018 - Kulturhus de Breehoek

1Naast schilderen met olieverf of aquarelleren kan ook met de iPad kunst gemaakt worden. Henk Jan Witteveen maakt veel gebruik van de iPad en legt uit: ‘Tekenen en ontwerpen met de iPad is voor mij een compleet nieuwe ervaring. Met mijn vinger maak ik tekeningen en ontwerpen. Zo werk ik veel vrijer en expressiever dan met traditionele methoden. Deze vorm van kunst is een bijzondere combinatie van moderne en primitieve technieken.’

 

2Tijdens de expositie in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel kunt u deze iPad arT bekijken. Het zijn landschappen, bloemen, stillevens en abstracte vormen. Alle werken zijn bijzonder kleurrijk en expressief. Henk Jan: ‘Inspiratie vind ik in Nederland, Engeland en Frankrijk. Maar ook in de vensterbank van onze overburen waar kleurrijke plantenpotten staan. Vaak begin ik een tekening met een kleurencombinatie en daarna ontstaat er een landschap of juist i ets heel abstracts. En het handige van een iPad is dat ik overal aan de slag kan. Het is een heel andere manier van ontwerpen, ik wil niets anders meer!’

 

3Deze tentoonstelling is in de maanden april en mei te bekijken in Kulturhus De Breehoek in Scherpenzeel.

 

4