volg ons via twitter facebook
In zijn tweede voorstelling "Exodus" gaat cabaretier en muzikant Klaas Prins op zoek naar het nut van schaamte... W…

Cursus: omgaan met DigiD

maandag 13 januari 2020 - Bibliotheek

Speciaal voor inwoners van Scherpenzeel organiseert de Bibliotheek de cursus: omgaan met DigiD.

Organisaties zoals de Belastingdienst en de gemeente willen steeds meer zaken online met u regelen. U kunt daar gebruik van maken, door uw belastingaangifte via de website van de Belastingdienst te doen. Ook kunt u bijvoorbeeld online uw huurtoeslag aanvragen. Dat is handig en bespaart u veel tijd en moeite. In deze cursus leert u hoe u dit kunt doen.

Wat leert u in de cursus?

Misschien bent u bang om iets verkeerd te doen. In de Bibliotheek leert u in de DigiD-cursus stap voor stap te werken met de websites van de overheid. Voor het veilig regelen van uw overheidszaken heeft u DigiD nodig. In de cursus leert u DigiD aan te vragen en te gebruiken.

Docenten leggen het uit en helpen u. Door te oefenen leert u er zelf mee te werken. De sfeer in de cursus is ontspannen. In een kleine groep van cursisten bouwt u ervaring op en krijgt u meer zelfvertrouwen.

Waar en wanneer kunt u de cursus volgen?

De DigiD-cursus is uitsluitend voor inwoners van Scherpenzeel en vindt plaats in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. U gebruikt in de cursus een computer van de Bibliotheek. Ook krijgt u een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.

De cursus is op vier donderdagmiddagen van 13.30 uur tot 15.30 uur: 13 februari, 20 februari, 27 februari en 5 maart.

Aanmelden voor de cursus!

U kunt uzelf tot uiterlijk 30 januari telefonisch aanmelden bij de Bibliotheek op telefoonnummer 033 277 3107. Vraag naar de DigiD-cursus. De kosten voor de cursus zijn € 15,-. Daarvoor krijgt u ook een werkboek.

 

Werkt u weinig met de computer? Dan heeft u misschien nog wat meer oefening nodig. Daarvoor heeft de Bibliotheek de cursus ‘Klik & Tik’ voor beginners. De Bibliotheek helpt u om de cursus te kiezen die bij u past.

 

Heeft u vragen?

Neem voor vragen contact op met de Bibliotheek Scherpenzeel:

T 033 277 3107

info@bibliotheekscherpenzeel.nl.