volg ons via twitter facebook
Wij zijn nog steeds hard op zoek!🧐 We bieden een leuke, afwisselende baan in een klein en hecht team. Ben jij die d…

Creation Lab in de Kerstvakantie

woensdag 14 december 2022 - Bibliotheek

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen eind december weer meedoen met het CreationLab van Bibliotheek Scherpenzeel. Voor elke leeftijd en elk niveau is er iets te doen. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld leuke gadgets maken met 3d printpennen. Voor degenen die aan de slag willen met film of fotografie is er een green screen. Een green screen een groen oppervlak. Met een app kunnen de deelnemers dit groene vlak in van alles veranderen. Bijvoorbeeld een blauwe lucht waar je doorheen vliegt of een jungle waarin je rondrijdt in een auto.

Voor de muziekliefhebbers is er de Makey Makey. Sluit de Makey Makey aan op de computer en speel piano met bijvoorbeeld klei of fruit. En er kan nog veel meer met de Makey Makey.

Er zijn ook mini-robotjes. Deze robotjes werken met kleurcodes. Maak een tekening met lijnen en kleuren en de robotjes volgen de lijnen en voeren de opdrachten uit. Er kan ook een programma op de computer gemaakt worden, zodat de robotjes bijvoorbeeld een dansje kunnen doen.

Verder zijn er projecten zoals: programmeren met Scratch, het bouwen van een website, aan de slag met een Arduino en het maken van virtual reality projecten
.

CreationLab is op vrijdag 30 december van 16.00 tot uiterlijk 17.30 uur in Kulturhus de Breehoek. Vooraf aanmelden is verplicht en kan door het sturen van een mail naar: info@bibliotheekscherpenzeel.nl De kosten zijn € 2,00 per persoon.

IMG_4974


archief

categorieën