volg ons via twitter facebook
Let op: Wegens ziekte van Klaas Prins gaat de cabaretvoorstelling van vanavond NIET door; deze wordt verplaatst naar VRIJDAG 13 MAART!!

Creation Lab in de bieb

vrijdag 6 september 2019 - Bibliotheek

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert een Creation Lab op vrijdag 13 september om 16.00 uur. Het Creation Lab is voor meisjes en jongens van 7 tot 17 jaar die aan de slag willen met design, fotografie, film, programmeren en meer. Bij het Creation Lab is van alles te doen.

 

Deelnemers kunnen bijvoorbeeld sieraden ontwerpen en printen met de 3D-printer. Er zijn 3D-printpennen waarmee leuke gadgets gemaakt kunnen worden. Voor degenen die aan de slag willen met film of fotografie is er een green screen. Een green screen is een groen oppervlak. Met een app kunnen de deelnemers dit groene vlak in van alles veranderen. Bijvoorbeeld een blauwe lucht waar je doorheen vliegt of een jungle waarin je  rondrijdt in een auto.

 

Voor de muziekliefhebbers is er de Makey Makey. Sluit de Makey Makey aan op de computer en speel piano met bijvoorbeeld klei of fruit. En er kan nog veel meer met de Makey Makey. Ook zijn er mini-robotjes. Deze robotjes werken met kleurcodes. Maak een tekening met lijnen en kleuren en de robotjes volgen de lijnen en voeren de opdrachten uit. Er kan ook een programma op de computer gemaakt worden, zodat de robotjes bijvoorbeeld een dansje kunnen doen. Meer informatie op: https://digitalewerkplaats.wordpress.com/

 

 

Het Creation Lab is op vrijdag 13 september van 16.00 uur tot 17.30 uur in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel. Kinderen van 7 tot 17 jaar zijn van harte welkom. De entree is € 2,00 per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan bij de Bibliotheek Scherpenzeel via e-mail: info@bibliotheekscherpenzeel.nl of telefoon: 033-2773107. Er is plaats voor maximaal 12 kinderen.