volg ons via twitter facebook
Sportclub "De Fitfanaat" start een extra les #pilates in de #Breehoek!🥳 Meer informatie:

Crazy-bikes tijdens de Kinderboekenweek

dinsdag 24 september 2019 - Bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel samen met Speel-o-theek de Speelvallei een parcours met crazy-bikes. Crazy-bikes zijn gekke fietsen waarop je niet normaal kan fietsen. Goed voor de lachspieren en een uitdaging! Er zijn allerlei soorten crazy-bikes, zoals een hobbelfiets, een fiets waarbij je achteruit moet trappen om vooruit te komen, een minitandem, een spacescooter en een stuntstep.

 

Kinderen uit de groepen 4 tot en met 7 kunnen meedoen met het parcours. Het is de bedoeling dat ze met een groepje verschillende opdrachten uitvoeren. De opdrachten passen bij het thema van de Kinderboekenweek: “Reis je mee”.

 

Het crazy-bike parcours is op woensdag 9 oktober van 14.30 uur tot 16.00 uur op het parkeerterrein van Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 4 oktober via info@bibliotheekscherpenzeel.nl.

 

De 65ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober 2019. Het thema van de Kinderboekenweek van 2019 is Vervoersmiddelen en het motto is Reis mee! De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in.

 

De Bibliotheek organiseert allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. Voor de kinderen uit de groepen 1 en 2 van de Scherpenzeelse basisscholen is er een theatervoorstelling ‘Ga je mee naar de zee?’. Verder kan iedereen meedoen met een speurtocht in de Breehoek. Deze speurtocht kan gedaan worden tijdens openingstijden van de Bibliotheek.