volg ons via twitter facebook
Let op: Wegens ziekte van Klaas Prins gaat de cabaretvoorstelling van vanavond NIET door; deze wordt verplaatst naar VRIJDAG 13 MAART!!

Clubkampioenen prolongeren titels bij T.V.S.

maandag 13 mei 2019 - TVS

Op maandag 6 mei werd bij T.V.S. door senioren en jeugd gestreden om de clubkampioenschappen van 2019. De spelers waren op grond van hun NTTB-rating geplaatst in een A-groep en in een B-groep, waar ook de recreanten aan deelnamen. In de poulefase werden telkens in een halve competitie drie games gespeeld en de finalewedstrijden werden gespeeld volgens het ‘best of five’ principe.

 

cktvs2In de senioren A-groep bleven bij de laatste vier uiteindelijk ook de top twee van de plaatsingslijst over, namelijk Jan van de Beek en Edwin Vetkamp. In de halve finale had titelverdediger Jan van de Beek een bye doordat Geurt Geurtsen zich vanwege fysieke klachten terug moest trekken (gelukkig kon hij later de finale wel als toeschouwer bijwonen). In de tweede halve finale was Edwin Vetkamp met 3-0 te sterk voor Dennis Wijsbeek. Laatstgenoemde legde daarmee beslag op de derde plaats. In de finale stonden dus Van de Beek en Vetkamp tegenover elkaar, het werd een spannende en boeiende finale met soms spectaculaire rally’s die na 12/10, 8/11, 5/11 en 11/6 moest worden beslist in de vijfde game. Daarin trok Van de Beek met 12/10 aan het langste eind, mede doordat Vetkamp er niet in slaagde om een van de vier matchpoints te verzilveren, en mocht hij zich opnieuw tot clubkampioen van T.V.S. laten kronen.

 

In de senioren B-groep ging de finale tussen Bart van Vugt en Gerard van Deelen. Van Vugt plaatste zich voor de finale door met 3-1 te winnen van Nico Wallet, terwijl Van Deelen in de andere halve finale vrij gemakkelijk met 3-0 wist te winnen van Willem Verwoerd. Beide finalisten hadden elkaar in de poulefase ook al ontmoet en toen was het Van Deelen die met 3-2 won. Van Deelen ging goed van start en won de eerste game met 11/5, vervolgens sloeg Van Vugt terug met 14/12 en 11/9 winst, in de daarop volgende vierde game was het weer van Deelen die na 11/5 winst een beslissende vijfde game afdwong. Na een gelijkopgaande strijd was het uiteindelijk Van Deelen die de partij met 12/10 winnend afsloot en zo zijn eerste clubtitel pakte. De strijd om de derde plaats ging tussen Wallet en Verwoerd, het was Wallet die deze strijd in zijn voordeel besliste met 3-1.

 

cktvs1Ook bij de jeugd werd fanatiek gestreden om de titel. De kampioen van vorig jaar, HarmJan van den Herik, slaagde er opnieuw in om de finale te bereiken, want in de halve finale won hij met 3-0 van de goed spelende Mark Duinkerke. In de andere halve finale versloeg Lars van Bruchem Tim van Viegen nipt met 3-2. In de finale toonde Van den Herik zich de sterkste door met 11/3, 12/10 en 11/4 te winnen van Van Bruchem, en werd daarmee evenals vorig jaar clubkampioen van T.V.S. bij de jeugd. De derde plaats was voor Tim van Viegen die met 11/9, 10/12, 11/2 en 11/9 won van de debuterende Mark Duinkerke.

 

Heeft u ook belangstelling om te gaan tafeltennissen? Dan kunt u iedere maandag vanaf 20.15 uur terecht in Kulturhus de Breehoek (de jeugd begint om 19.00 uur met de training). Kom gerust eens vrijblijvend kijken en een balletje slaan, batjes zijn aanwezig.

 

Kijk voor meer nieuws over T.V.S. op www.tvsnetpost.nl.