volg ons via twitter facebook
Dat ziet er vrolijk uit😃🍐 Deze 3 perenbomen zijn aanstaande woensdag weer te bewonderen bij de Scherpenzeelse markt…

Caecilia viert 125-jarig jubileum met reünieconcert

dinsdag 19 september 2017 - Muziekvereniging Caecilia

PosterReunieConcertMuziekvereniging Caecilia uit Scherpenzeel viert haar 125-jarig jubileum op een wel heel bijzondere manier: oud-leden worden uitgenodigd om nog één keer hun muziekinstrument op te pakken en mee te doen aan het reünieconcert!

 

Zoals zoveel verenigingen in kleinere gemeentes zoals Scherpenzeel, kent ook Caecilia regelmatig verloop van leden. Vooral jeugdige leden die na hun middelbare schooltijd elders gaan studeren zijn vaak nét die muzikale wondertjes die zeer gemist worden. Het is daarom dat Caecilia haar pijlen nadrukkelijk mikt op de aanwas van jeugd.

 

Focus op jeugd

Door middel van scholenprojecten en kwalitatief uitstekende muziekopleidingen timmert de vereniging aan de weg als het gaat om “jonge aanwas”.  Muziek is van alle leeftijden en een vereniging waar jong en oud samen muziek maken op een verdienstelijk niveau maakt Caecilia tot de vereniging die ze is. Daarom wordt geprobeerd de balans tussen ervaring en jeugdige instroom in evenwicht te houden.

 

Oudste vereniging van Scherpenzeel

Dit jaar bestaat Caecilia 125 jaar en daarmee is het de oudste vereniging van Scherpenzeel.

Terugkijkend in de geschiedenis van Caecilia zijn er dus erg veel jonge talenten geweest die vanwege studie of loopbaan hun toekomst buiten Scherpenzeel kozen. Het is daarom extra bijzonder dat bestuur en concertcommissie hebben geprobeerd zoveel mogelijk oud-leden te traceren. Al deze mensen zijn uitgenodigd om nog één keer zitting te nemen in een reünieorkest.

 

Bijzondere mix in éénmalig gelegenheidsorkest

Er zijn inmiddels 44 aanmeldingen van oud-leden, zowel van orkest als drumband. Hiermee zal Caecilia tijdens dit speciale concert ongeveer verdubbelen in omvang. Voor zowel publiek als het orkest fantastisch om oude bekenden nog een keer terug te zien. Voor de dirigenten een hele uitdaging om fraai klinkende muziek te maken met een team dat slechts zeer weinig kans heeft om samen te oefenen en bovendien van zeer uiteenlopend niveau is. Sommige oud-leden zijn beroepsmuzikanten geworden terwijl anderen al in geen 30 jaar een instrument meer hebben aangeraakt. Juist dit effect zal het concert tot een uniek spektakel maken!

 

Het concert vindt plaats op  zaterdag 14 oktober in Kulturhus De Breehoek. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de sportzaal omgetoverd tot concertzaal. Het belooft een mooie avond waarin u wordt meegenomen door de tijd. Het concert begint om 20.00 en de zaal is vanaf 19:30 uur open. Kaarten zijn nu te koop via de site van Caecilia.

 

 

 
Prijs voorverkoop
Prijs aan de kassa
Volwassenen
€ 7,-
€ 8,-
Kinderen tot 16 jaar
€ 3,-
€ 4,-
Donateurs
€ 6,-
€ 7,-
Vrienden van Caecilia
Gratis
Gratis

 

Caecilia1991

Caecilia tijdens een concert in 1991. Meer oude foto’s zien? Klik hier!