volg ons via twitter facebook
En op marktdagen zijn wij natuurlijk gewoon aanwezig zijn met de versnaperingen, zoals vandaag!šŸ˜ Mochten organisatā€¦

Bibliotheek Scherpenzeel voldoet aan certificeringseisen

woensdag 12 juli 2017 - Bibliotheek

De Bibliotheek Scherpenzeel mag zich de komende vier jaar weer gecertificeerd noemen. Dat betekent dat de bibliotheek aan de landelijke normen voldoet. Op een aantal normelementen scoort de Bibliotheek Scherpenzeel zelfs uitstekend. Eens in de vier jaar dient elke Nederlandse bibliotheek het traject te doorlopen om gecertificeerd te blijven.

 

Certificering houdt in dat een bibliotheek voldoet aan diverse eisen, zodat zij toegang krijgt tot het landelijke netwerk. Aansluiting op dit netwerk maakt dat leden ook e-books, online-cursussen en diensten van andere bibliotheken kunnen gebruiken. Het doel van certificering is de kwaliteit van het bibliotheekwerk te bewaken waardoor iedere bibliotheek als een volwaardige partner in de gemeente en binnen het netwerk van openbare bibliotheken kan functioneren.

 

De gesprekken met de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken vonden plaats in mei. Daarbij werd de bibliotheek aan de hand van aangeleverde documenten en interviews met medewerkers, gemeente en samenwerkingspartners, getoetst op de volgende punten: leiderschap, strategie, medewerkers, processen, middelen, netwerk, dienstverlening, collectie en de relatie met de gemeente.


archief

categorieën