volg ons via twitter facebook
Rock 'n roll band Nie Wies uut Salland is volgende vrijdag weer van de partij tijdens de Rock Avond in de Breehoek!…

Auteur Els Florijn geeft lezing in Scherpenzeel

donderdag 1 augustus 2019 - Bibliotheek

Op dinsdag 24 september, om 20.00 uur, komt schrijfster Els Florijn naar Scherpenzeel voor een lezing over haar auteurschap en haar werk. Els Florijn (1982) is opgegroeid in Scherpenzeel. Een goede reden voor de Bibliotheek Woudenberg en de Bibliotheek Scherpenzeel om haar uit te nodigen voor een literaire bijeenkomst in Kulturhus de Breehoek.

 

Els FlorijnEls Florijn werd geboren in Utrecht, maar groeide op in Scherpenzeel. Na de middelbare school bezocht zij de pedagogische academie en ging ze lesgeven. Ze woont met haar man en kinderen in Bilthoven. Florijn won in 2002 de verhalenwedstrijd, uitgeschreven door Uitgeverij Kok (Kampen) en het Reformatorisch Dagblad. Het jaar erna publiceerde ze Laatste nacht. In 2006 volgde de roman Schaduw van de wolf, die werd genomineerd voor de Publieksprijs voor het Christelijke Boek. In 2010 verscheen Het meisje dat verdween. Deze roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de familie Frank uit Lienden, won in 2011 de Publieksprijs voor het Christelijke Boek. Het werd bovendien opgenomen in de  canon van de christelijke literatuur.

 

Florijn schreef een kinderboek over het bombardement op Rotterdam, Vuur over de stad. Hiermee won ze de Eigenwijsprijs 2014. In 2013 schreef zij een speciale novelle in opdracht van stichting Gave, Onze Vader. Deze novelle werd in een oplage van ruim 110.000 exemplaren onder Visie-lezers verspreid. In 2015 kwam een jeugdroman uit, Middernachttrein. In 2017 verscheen haar roman Rode Papaver, over de moed van twee verpleegsters in de Eerste Wereldoorlog. In het kader van de Week van het Christelijke boek schreef Florijn in 2018 haar novelle Zeeglas.

 

Els Florijn heeft flink wat titels op haar bibliografie staan. Ze heeft zich bewezen als schrijfster. Een goed moment om haar in levende lijve te ontmoeten en kennis te maken met deze Nederlandse schrijfster en haar werk.

 

De avond is op dinsdag 24 september 2019 om 20.00 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Toegangskaarten zijn vanaf vandaag (1 augustus) te koop voor € 5,00 bij de Bibliotheek Scherpenzeel, Bibliotheek Eemland in Woudenberg, boekhandel de Zonnebloem in Scherpenzeel en online via www.bibliotheekeemland.nl.